Jag vill bryta tystnaden kring alkoholism, beroende & psykisk ohälsa eftersom jag är trött på att så många människor ska behöva må så dåligt och inte få adekvat hjälp.  Människor lider och vet inte var de ska vända sig eller hur de ska göra för att få hjälp att må bra. Så mycket stress och ångest, ont i kroppen och sömnlöshet bakom fasaderna. 

Många hittar avkopplingen i alkohol och i Sverige är det lätt eftersom det finns en norm kring alkohol som är oerhört tillåtande. Alkohol används till fest, på AW: n och på de flesta högtider för så “gör man”. Ändå innebär alkoholkonsumtion enormt stora kostnader för Sverige. Systembolagets senaste rapport visar att alkoholkonsumtionens totala kostnader per år landar på 103 miljarder och antalet alkoholrelaterade vårdtillfällen uppgick 2017 till 660 000 stycken.

Det behöver inte vara såhär och det går att åtgärda, om vi vill och börjar agera. 

Min egen resa från att vara en aktiv alkoholist som mådde extremt psykiskt dåligt till att idag ha 14 års rak nykterhet och må bra har lärt mig så mycket. Jag tog återfall efter 6 års nykterhet, det kostade mig nästan livet. Jag hade grov panikångest, kronisk värk och jag levde som i princip ensamstående förälder på existensminimum i många år. Jag var psykiskt, fysiskt och ekonomiskt nergången. Men jag hade förmånen att hitta orken att jobba med mig själv, utbildade mig och skriva en bok om min livsresa. 

Idag har jag ett liv där kan hantera livet på livets villkor och jag känner mig fri att vara och leva som den jag vill vara. 

Nu hjälper jag andra, både privatpersoner och arbetsgivare, genom föreläsningar, workshops och coachande & motiverande samtal. För att verklig och hållbar förändring ska ske måste vi börja där vi är och utgå ifrån våra egna förutsättningar. 

Ett favoritcitat:

“Vi måste våga se problemen för i problemen finns lösningen”

Kontakta gärna mig på nina@ninaberg.se eller på 0763- 22 65 58.