Jag heter Nina, jag är 51 år och bor i centrala Malmö tillsammans med min sambo Per. Min dotter är 29 år och har flyttat hemifrån sedan länge. Dottern är även fotograf till omslagsbilderna  till boken jag har gett ut “Låt fasaden rämna – ingen ska vara ensam”. Med boken vill jag bryta tystnaden kring alkoholism, stress & psykisk ohälsa. Det är dags att vi gör något åt de stigande ohälsan och bygger ett starkare och friskare samhälle.

Som författare, föreläsare och motivator vill jag inspirera men framförallt ge konkreta verktyg åt människor så att vi alla kan leva utifrån oss själva och våra egna förutsättningar.

Företaget “Nina Berg-en spark i röven” startade jag som 50-års present till mig själv. Efter att ha arbetat ca 17 år inom utbildning och arbetat med personlig utveckling i 23 år ville jag coacha och utbilda i egen regi. Jag blev så frustrerad av att se människor sjukskrivas, barn växa upp i otrygga miljöer och det växande utanförskapet gör ont i mig. Alla människor har ett lika värde och det är något jag verkligen brinner för dvs. allas vår rätt till att få leva som den vi känner att vi är och vill vara. 

Min egen resa från att vara en aktiv alkoholist som mådde extremt psykiskt dåligt till att idag ha 14 års rak nykterhet och må bra har lärt mig så mycket. Jag tog återfall efter 6 års nykterhet, det kostade mig nästan livet. Jag hade grov panikångest, kronisk värk i 25 år och jag levde som i princip ensamstående förälder på existensminimum i många år.

I dag är jag fri och frisk! Min livserfarenhet blandar jag med utbildning kandidat examen i organisation och ledarskap, MI (motiverande samtal), ICF ackrediterad coach för att nämna några av mina formella utbildningar.

Jag vänder mig till privatpersoner och arbetsgivare, med föreläsningar/workshops, kurser online och skräddarsydda utbildningar för bästa möjliga resultat. Att satsa på att människor ska må bra är ekonomiskt smart och att förebygga ohälsa på sikt nödvändigt för hela vårt samhälle..

 

För att verklig och hållbar förändring ska ske måste vi börja där vi är och utgå ifrån de förutsättningar som finns och jobba oss framåt. Att arbeta med ett inkluderande förhållningssätt är en självklarhet för mig. 

Och skriva gör jag mycket och gärna så skulle du behöva en spökskrivare eller en skribent då ska du höra av dig eftersom det är uppdrag jag tycker väldigt mycket om. Här kommer ett axplock av ord om mig:

En klient jag har coachat: 

Nina är klok, har stor inlevelseförmåga, det känns verkligen som om hon vet vad jag pratar om, på riktigt. Nina kommer med bra input och pepp och ställer också motfrågor som gör att jag själv får tänka till en extra gång. Detta skapar utveckling och gör att jag kommer framåt, ibland utan att jag själv ens märker det!! Nina har en varm, härlig personlighet som lätt skapar tillit och förtroende och det gör att jag öppnar mig och vågar prata, om precis allt. Jag skulle varmt rekommendera Nina till alla som behöver stöd, en knuff framåt i livet, eller hjälp med det som är svårt!! “

Ord om föreläsning om min resa ur alkoholism och psykisk ohälsa “Jag har makt”:

Bra och personligt med fin öppenhet, den skapar eftertanke och känsla av lösningsfokus. Jag är glad att jag kom/kvinna 53 år

Alltid bra att höra från verkligheten, att lyssna på någon som visa känslor, det tar bort skuld och skam”/Chef 47 år

Är du intresserad av det jag gör eller vill samarbeta kontakta mig på: nina@ninaberg.se eller på 0763- 22 65 58.